Novellsamlingar
 

Sex and the Sápmi
novellsamling på nordsamiska
av Anne Nymås

Ovcci muitalusa. Muhtumiidda lea dát doarvái logi jahkái. Earáide fas heive oktii mánnui. Nabason moddii vahkkui? Gávdnojit vel sii geat eai du?a vaikko liv??e moddii beaivái. Lihkkos leat mii má?ggaláganat nu go jo muitalusat leatge. Sihkar goit leat, don gávnnat juoidá dás mii geasuha, doalvvuha ja duhtada.

Utgiven med stöd av KULTURRÅDET och Region Norrbotten.

 
Han som hittar på

Han som hittar på -
novellsamling av Leif Larsson

De 19 novellerna i den här samlingen är sinsemellan mycket olika. En del sorgliga och allvarliga, andra lättsamma och roande. I några noveller återkommer personer som du träffat på i Leif Larssons tidigare böcker.

_______________________________

 
Mera kackel

Mera kackel -
antologi av föreningen Magma

I text och bildform skildrar 33 kvinnor från nätverket Magma några av livets verkliga händelser. Titlarna anspelar på att kvinnors berättelser genom tiderna avfärdats som pladder, babbel, sladder eller höngårdskackel. Men vad det egentligen handlar om är insikter, empati och livsvisdom. Helt enkelt livsnödvändiga berättelser om livet. Med förord av Katarina Mazetti.

_______________________________

 
Pratuför

Pratuför - novellsamling av Leif Larsson

Novellsamlingen Pratuför, Leif Larssons femte bok består av 21 fristående noveller.
Pratuför är kanske ett regionalt ord men betydelsen är ganska självklar – en person som tycker om att prata mycket och länge. Som läsaren kan se i novellen Pratuför så kan en person som allmänt betraktas som fåordig betraktas som pratuför om han pratar lite mer än vad han brukar göra i vanliga fall.

_______________________________

 
Fotbollslaget som försvann

Fotbollslaget som försvann -
novellroman av Leif Larsson

De 22 novellerna i Fotbollslaget som försvann är fristående men hänger ihop och går ibland in i varandra. En del personer återkommer i olika noveller. Allt kretsar runt ett fotbollslag i en liten förening. En resa för laget var tänkt som en perfekt avslutning på en säsong som börjat väldigt bra, men.. Till slut blev resan förödande för hela klubben och istället för att säkra kontraktet i serien innebar den slutet på många sätt. Historien skulle kunna vara helt sann.

_______________________________

 
Då du hör björnen vissla

Då du hör björnen vissla -
novellsamling av Leif Larsson

20 noveller som spänner över ett stort känslomässigt område och innehåller tragiska, dramatiska och roande skildringar.
Geografiskt är många av dem fortfarande till stor del förankrade i Norrbotten men bakgrundsmiljön har vidgats även till ett större område än enbart kusten. Naturskildringarna är många och skrivna med varsamhet liksom de fina personskildringarna.

_______________________________