Kultur - Fakta
 

Naturen vi glömde
av Emma Wallrup med
fotografier av Ture Sund

Om växternas spännande intrikata överlevnadsstrategier. En mångfald av strategier för att överleva i ett komplext system som växt fram under årmiljonernas förlopp. De kopplas även till människans brukande av naturen och hur vi kan leva hållbart igen. En inspirerande bok som lär oss viktig kunskap om hur arterna samspelar och hur naturen fungerar, samt hur vi kan värna den!

_______________________________

 

Tabubelagd död
av Magnus Edner

Mobbning, kränkande särbehandling och sextrakasserier kan ge allvarliga medicinska konsekvenser. Många drabbade får men för resten av livet. Ämnet är så känsligt att det ofta är tabubelagt men i denna bok lämnas förslag på lösningar för den drabbade, företag och för samhället.

Se filmen från bokreleasen

 

_______________________________

Birgitta Höglunds bästa grilltips
av Birgitta Höglund

Birgitta Höglund har här samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade upplaga av Grillboken. 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria samt anpassade till dig som inte vill äta mejeriprodukter. Förordet skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleo-bloggen Under vårt tak.

 
Gammaldags husmanskost på nytt sätt

_______________________________

Husmanskost på nytt sätt - recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo
av Annika Dahlqvist och Birgitta Höglund

Återigen har Annika Dahlqvist och Birgitta Höglund samlat sina bästa recept på nytt sätt. Här har de skapat nya recept av vår traditionella husmanskost, anpassade till glutenfri LCHF och Paleo.

_______________________________

 
Bastugästboken 3.0

Bastugästboken 3.0 -
av Pär Granlund

Efter den första Bastugästboken och Bastugästboken 2.0 kommer den uppdaterade Bastugästboken 3.0.
Bastugästboken är ett nödvändigt komplement till din bastu, där alla tankar som har uppstått i bastun kan skrivas ner - ett bastubad som inte är dokumenterat har egentligen aldrig hänt.

_______________________________

 
Blääderbok för håglösa

Blädderbok för håglösa -
av Susanne Dragstedt

En lite mer lättillgänglig humörhöjare för den nedstämde som inte orkar traggla sig igenom en krävande självhjälpsbok. Skriven i en enkel, humoristisk anda och vill inspirera läsaren att finna egna vägar till livsmod och mening.

_______________________________

 

Våga skriva - Författaralmanackan - skrivandets hantverk
- av Ingalill Enbom

Du kanske vill skriva ett manus eller så har du redan ett manus. Använd dina erfarenheter och känslor och människor från din verklighet i din roman. Ingalill ger i den här boken konkreta tips för ditt skrivande: Hur börjar man? När skriver man slutet? Hur skriver jag en bladvändare? Och vad är en synopsi?

_______________________________

 
m

Hanhivittikkos skönheter -
flora av Leena Raukola

En unik flora i norrbottens första kulturreservat,
1 mil norr om Övertorneå - Hanhivittikko -
en fäbod i Tornedalen.

 - 75 arter beskrivna i ord och bild.

_______________________________

 

 
Postlådor

Postlådor - av Ingamaj E Backman

Boken uppmärksammar den kreativitet och uppfinningsrikedom som människor har. Den sätter fokus på vårt behov av att omge oss med personliga och "egendesignade" attribut. Kanske ska de personligt utformade postlådorna också ses som ett uttryck för att vi inte vill vara en i mängden, vi vill visa andra vilka vi är.

I boken visas bilder på postlådor från norr till söder. En bok att bli inspirerad av.

_______________________________