Fantasy
 
Gyllens klara vatten

Gyllens klara vatten
bilderbok av Bitte NJ
Illustrationer: Sara w Nelin

"Dammen i gläntan låg slumrande och tyst i månens sken. Över ytan glittrade det som i en spegel av himlens alla stjärnor. Vattnets svaga porlande blandades med andra sömniga nattljud som hördes i den skymningsblå skogen omkring....

_______________________________

 
Kråkans hus

Kråkans hus av Magnus Lagerholm
Omslag: Botond Bokor

Från Kråkans hus och dess underliga stenhus färdas Manne och Zack flera hundra år tillbaka i tiden och landar mitt i de dramatiska händelserna där Stina och Märta, försöker rädda två pojkar ur Bödersdals fängelsehåla och gruvgångar. De har blivit bortförda av Varnach och den hemska Skreka, Bödersdals härskarinna. Till slut ställs de som offer i Skrekas blot, där hon tror sig kunna skapa guld.

Utgiven med stöd av NLL.

_______________________________

 

Viteli

Ljudbok Viteli

Viteli- av Bitte NJ
Tredje boken i Archies Värld
Illustrationer: Elin Nilsson

Berättelsen om drakarna, Archie och hans vänner fortsätter. Det har gått många år sedan kriget slutade. Freden i unionen mellan Storlandet, Naboriket och Norrfolk är stabil och blomstrar. .. Men nya hot kommer med rykten om vita monster i öster, pirater och stridsdrakar som härjar vid isbergen i norr. ... Lugnet i drakarnas värld bryts och den oundvikliga uppgörelsen och striden är ett faktum ... Finns även som MP3 ljudbok.

_______________________________

 

Isme

Ljudbok Isme

Isme- av Bitte NJ
Andra boken i Archies Värld
Illustrationer: Elin Nilsson

Berättelsen om drakarna i Storlandet fortsätter. Kungen och hans folk kämpar med sina drakar för att bygga upp sitt land efter kriget. Samtidigt kommer nya krigshot från Naboriket och Magikernas fäste.Isme växer upp och träffar Archie och hans familj. Hon hamnar snabbt i händelsernas centrum tillsammans med sin ryttarinna Minna. Finns även som ljudbok.

_______________________________

 

Archie

Ljudbok Archie

Archie - av Bitte NJ
Första boken i Archies Värld
Illustrationer: Elin Nilsson

Här börjar berättelsen om Archie som är en ung, snart flygfärdig drake. Han är full av upptåg men samtidigt lättrörd med ett stort varmt hjärta. Edi tränar Archie och ror ut till Dimön varje dag. Landet har legat i krig och i byn är rädslan stor, men livet förändras snabbt för människorna när de fruktade drakarna väl dyker upp... Finns även som ljudbok.

_______________________________

 
Gyllens källa

Gyllens källa - av Bitte NJ
Illustrationer: Annah Lång

En underbar sago-fantasybok med färgbilder
- för barn från 6 år och uppåt


"Det var i den längesedan glömda världens tid.
Från den lilla byn kunde man fortfarande se ut över dalen  mot de blåaste berg där de djupa skogarnas alla väsen  ännu andades och levde."

_______________________________

 

Hustomtens äventyr

Hustomtens äventyr

Hustomtens äventyr - av Bitte NJ
Illustrationer: Annah Lång

En underbar saga - dubbelbok med ett midsommaräventyr och ett juläventyr.

"Det var i juni månad i en länge sedan svunnen tid. I de djupaste skogarna bakom de blåaste bergen låg en liten ensam grå gård. Den solade sina vintertrötta låga grästak i försommarvärmen. Detta var i en tid då människor och djur levde nära naturens växlingar och man rättade sig efter vädrets makter för att kunna sköta sina åkrar och ängar runt gården..."

_______________________________